fredag 29. oktober 2010

HOTELLET

Dette er hotellet vi skal bo på. Det heter paradise hotel. Det kostet 204 euro eller 1662,5 kroner.

torsdag 28. oktober 2010

VIDERE TIL HELLAS

Vi fortsetter turen videre til Hellas med et russisk flyselskap som heter aeroflot.
Vi dro kl 09:25 og kom frem 11:55. Alt i alt kostet flyturen 4952kr/359rub.


Areal: 132000 km2.      Religion: kristendom.
Høyeste fjell: Olympos.     Språk: nygresk.
Største øy: Kreta (8336 km2).
Region: Sør-Europa.


Her er vi=)

torsdag 14. oktober 2010

TUR TIL RUSSLAND

Vi har fått fri fra skolen til å reise til Russland, Hellas, Portugal, Tyskland og Finland. I dag har planlagt å reise til Russland, nærmere bestemt Moskva.
Se bildet i full størrelse

Dette er det russiske flagget. Valutaen i Russland er rubel eller RUB.  1 krone er 4,28 rubel.    Region: Øst-Europa.
Areal: 17000000 km2.     Innbyggere: 142 millioner.    
Religion: kristendom      Språk: Russisk.

                                                    
Våpen Dette er Russlands riksvåpen.




Vi sitter på flyet fra Oslo til København, der skal vi mellomlande. Klokken er 08:30, etter 1 time kommer vi frem. Da vi kom ut av flyet og inn i flyplassbygget fant Martin ut at flyet til Moskva går kl.10:20. For å få tiden til å gå, gikk vi inn på Taxfree`en. Der kjøpte vi en tyggispakke og litt godteri. Så satte vi oss ved et bord og kjøpte en sandwitch. Ti minutter før flyet skulle gå, begynte vi å bevege oss mot utgangen. Vi fikk setene 18a og 18b.
Det tok 4 timer og 25 minutter. Til sammen kostet flyturen med SAS: 6236 NOK.
Dette er hotellet vi skal bo i, det heter hotell Garden Ring.

OMVISNING PÅ KREML

Neste dag skulle vi på omvisning på Kreml. Kreml er et slott som ligger i Moskva.
Det kostet 70 kroner eller 300 rubel å komme inn på slottet. Vi hadde sakt til portieren at vi skulle til Kreml med guide. Da hadde han sakt at vi måtte gå akkurat der guiden gikk eller så var det noen som blåste i en fløyte og ga oss kjeft.
Vi fikk guiden vår til å ta et bilde av oss foran et maleri som var veldig kostbart. tegningene på siden av maleriet var ganske kule. Mikkel hadde lyst til å vite hva Kreml betyr så han spurte guiden om det. Da lærte vi at Kreml er det russiske ordet for festning eller borg. Det var litt kjedelig men mest interessant. Etter at vi hadde vært der i omtrent to timer dro vi på en restaurant med klassisk russisk mat. Martin og jeg spiste dette:

SIRKUSBESØK
Sirkus har lenge vært en tradisjon i russisk kultur, og det er fremdeles veldig populært. Her i Moskva er det to faste sirkus. Vi besøkte Det russiske statssirkus som ligger i Vernaskogo Prospekt 7, like i nærheten av universitetet. Dette sirkuset har holdt forestilinger hver onsdag, fredag og søndag kl.19:00 siden 1971. Sirkusets auditorium er 36 m høyt og har plass til 3400 tilskuere. Det var veldig spendende og morsomt å se hvordan akrobatene svingte seg rundt i trapeser og andre turneting. Klovnene var hysteriske og tryllekunsteren var utrolig. Dette var noe av det morsomste vi har gjort så langt i Moskva!
Etter at vi hadde vært på sirkuset dro vi tilbake på hotellet slappet av=).
Da har vi vert der i to dager og nå skal vi videre.